Sébastien är surdegsbagaren och konditorn som driver den populära bakbloggen ”Brödpassion”. Han grundade bageriet Petite France på Kungsholmen och Sébastien på Söder men nu har han gått vidare för att kunna arbeta mer aktivt med att utbilda unga bagare och konditorer.
Sébastien gillar bra råvaror och tycker att de är grunden till kärleksfull matlagning och när det kommer till bröd så tycker han att kvalitet på mjöl i bröd är lika viktigt som kvaliteten på druvan i vin.
Kulturspannmålens Återkomst – Nyckeln till Hälsa, Klimat, Gastronomi och en Hållbar Framtid
Bröd är så mycket mer än bara en stapelvara – det är en spegel av vårt jordbruk, vår kultur och vår hälsa. I denna föreläsning utforskar vi kulturspannmålens avgörande roll för biologisk mångfald, klimat och gastronomi. Genom att välja äldre spannmålssorter, regenerativ odling och långsam jäsning kan vi skapa bröd som inte bara smakar bättre utan också stärker ekosystemet och vår egen hälsa. Vi ifrågasätter den industriella mjölproduktionen, lyfter fram lösningarna och ser hur framtidens matsystem bygger på kunskapen från det förflutna. Ett smakrikt, näringsrikt och hållbart bröd börjar i jorden – och valet är vårt.
Workshop: Kulturspannmål – malning och förädling för ett hållbart matsystem
Sébastien erbjuder även fristående workshops kl 11.00 och kl 14.00 på lördag 26 april under Sköna Gröna Trädgård. Du kan läsa mer och boka hans workshops här.