Emma Sundh

Klimatklubben

Emma är en hemvändar-värmlänning som bytt ordnad lägenhet i Midsommarkransen mot den värmländska landsbygden. Här bygger hon ett halmbalshus tillsammans med sin man och ett panggäng från trakterna häromkring. Det blir ett extremt närproducerat halmbalshus där de försöker undvika de mest klimathaltande materialen, tänka närproducerat, resurseffektiva och återbruk.

Emma jobbar som frilansande journalist, föreläsare, poddare och hållbarhetsinfluencer med inriktning på klimat, omställning, framtid och återbruk. Hon är också en av initiativtagarna till Klimatklubben och har skrivit en rad böcker. Bland annat “Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft” om klimatet tillsammans med Maria Soxbo och Johanna Nilsson (Norstedts) och “Klimatasken – stora förändringar i litet format”.

Föreläsningen: Bygga ett hus av halm och anlägga en bidragande, resurseffektiv trädgård!
Hur bygger man ett hus – av halm? Och ett orangeri av träflis och lera? Och var börjar man när trädgården måste skapas från scratch – där målet är att skapa en bi-dragande, resurseffektiv trädgård som är till gagn för viktiga pollinatörer?

Emma och hennes man John bygger ett närproducerat hus av restprodukter och återbruk, där de undviker de mest klimathaltande materialen – betong, stål och plast. Följ med på en inspirerande resa från början till slut – från husbygge till trädgård!