Grön🌱 - floristtävling

GRÖN- Sveriges nya branschtävling för våra grönaste tävlingsflorister –  fullbokad 2024!

Under Sköna Gröna Trädgård så lanseras den nya branschtävlingen GRÖN för florister. Tävlingsledare är Sara-Lisa Ludvigsson och hennes kollega Heidi Mikkonen. 20 tävlingsdeltagare kommer att finnas på plats och få två alster var bedömda. 

Branschtävling för debutanter Lördag 6/4
Tävlingen GRÖN🌱kommer som sagt att gå av stapeln i samband med Sköna Gröna Trädgård vilket innebär att besökare får möjlighet att ta del av alla de alster som skapas av tävlingsdeltagarna. Tävlingen pågår under lördag 6 april. Grön🌱 kommer att bedömas av domare ur Sveriges domarkår men du som publik kommer att få möjlighet att hjälpa till att utse ”Publikens favorit/vinnare”. Alla alster står kvar att beskåda för besökare även under söndag 7 april (men utan möjlighet att rösta).

Tävling för glada amatörer Lördagen 6/4
Under lördag så kan du lämna in ditt bidrag, vinnare kommer sedan utses av Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen-Jacobsson, båda två är utsedda domare av Svenska Floristdomarkåren och har båda två vid olika tillfällen fått utmärkelsen ”Årets florist i Sverige”

Du lämnar ditt bidrag vid entrén till mässan tillsammans med ditt namn och telefonnummer.

Bidrag kan lämnas under hela lördagen och kommer ställas ut på mässan. Inlämnat bidrag=gratis entré till mässan.
Prisutdelning med fina vinster sker söndag kl? ditt inlämnade bidrag står kvar tills kl 13.30 då du kan hämta den åter.

Publiktävling:

Tema: Sköna Gröna Trädgård
Uppgift: Vårplantering
Beskrivning:
Längtan efter spirande grönska och ljuva blomsterprimörer är aldrig så stark som i April.Det har börja t spricka upp i rabatter men med härliga vårplanteringar i fat och kruka kan vi tjuvstarta våren lite ytterligare.
Vi vill nu se din kreativitet frodas och ser fram emot att ta del av din allra finaste vårplantering. Du väljer själv vilken typ av underlag du vill plantera i, vilka växter och hur du vill dekorera. Vi uppmanar till återbruk, recycling, växter i säsong och att använda naturligt dekormaterial. Följande kriterier är satta:

Valfritt underlag men:
• Ska kunna bäras av en person
• Vara vattentätt/kunna vattnas

Planteringen kommer bedömas utifrån:
• Komposition/Helhet
• Färg
• Idé
• Teknik (exempelvis går det vattna, är växter klämda/trasiga/får tillräckligt utrymme osv)

Du kan tävla i två kategorier, Vuxen och barn under 15 år


Sara-Lisa & Heidi
Den dynamiska duon Heidi Mikkonen och Sara-Lisa Ludvigsson är välkända inom blomsterkretsar. De är båda frilansande blomsterinspiratörer med varsitt företag men åtar sig ofta uppdrag tillsammans, både som föreläsare, kurser, event och tävlingar, främst inom blomsterbranschen. De är uppskattade för sina blomstershower och de båda är utsedda domare inom yrket för Sveriges Domarkår.

Sara-Lisa och Heidi är upphovskvinnor till en av Sveriges mest uppskattade och populära floristtävlingar, nämligen, ”Floramästerskapen” – den första och enda partävlingen inom yrket.

Det bästa de vet är att sporra branschkollegor till att våga vara med och leda floristikens hållbara omställning – och inspirera till både kärlek och stolthet över det härliga floristyrket.