Grön🌱 - floristtävling

GRÖN- Sveriges nya branschtävling för våra grönaste tävlingsflorister – redan fullbokad!

Under Sköna Gröna Trädgård så lanseras en ny branschtävling för florister. Tävlingsledare är Sara-Lisa Ludvigsson och hennes kollega Heidi Mikkonen som är två av Sveriges stjärnflorister. Sara-Lisa och Heidi är upphovskvinnor till en av Sveriges mest uppskattade och populära floristtävlingar, nämligen, ”Floramästerskapen” – den första och enda partävlingen inom yrket. 20 tävlingsdeltagare kommer att finnas på plats och få två alster var bedömda. 

Branschtävling för debutanter
Nu ser vi fram emot att GRÖN🌱blir en lika uppskattad floristtävling men för debutanter. Tävlingen kommer som sagt att gå av stapeln i samband med Sköna Gröna Trädgård vilket innebär att besökare får möjlighet att ta del av alla de alster som skapas av tävlingsdeltagarna. Tävlingen pågår under lördag 6 april. Grön🌱 kommer att bedömas av domare ur Sveriges domarkår men du som publik kommer att få möjlighet att hjälpa till att utse ”Publikens favorit/vinnare”

Tävling för glada amatörer
Under söndag 7 april finns det möjlighet för glada blomster kreatörer (amatörer) att tävla i plantering. Rent praktiskt så innebär detta att du som besökare till mässan har möjlighet att lämna in ditt alster under lördagen för att få ditt alster bedömt av en domare under söndagen. Finalisterna utses under mässan på söndagen. Vill du som besökare lämna in ett alster så får du inträdet till mässan gratis. 

Debutanttävlingen är som sagt redan fullbokad. Vill du som besökare vara med i tävlingen för amatörer så kommer du till entrén under lördag 6 dec så tar vi varmt emot dig och din plantering där. 

Är du intresserad av sponsorskap i samband med floristtävlingarna vänligen kontakta Sara-Lisa Ludvigsson.


Sara-Lisa & Heidi
Den dynamiska duon Heidi Mikkonen och Sara-Lisa Ludvigsson är välkända inom blomsterkretsar. De är båda frilansande blomsterinspiratörer med varsitt företag men åtar sig ofta uppdrag tillsammans, både som föreläsare, kurser, event och tävlingar, främst inom blomsterbranschen. De är uppskattade för sina blomstershower och de båda är utsedda domare inom yrket för Sveriges Domarkår.

Det bästa de vet är att sporra branschkollegor till att våga vara med och leda floristikens hållbara omställning – och inspirera till både kärlek och stolthet över det härliga floristyrket.