Sara-Lisa Ludvigsson

Trädgård i kruka och vas

Sara-Lisa Ludvigsson håller i inspirationsföreläsningen ”Trädgård i kruka och vas”. Hon kommer med hjälp av snittblommor och planteringar bjuda på skaparglädje från scenen där du som besökare får tips och inspiration för krukorna och vaserna i trädgården.

Sara-Lisa Ludvigsson är född, uppvuxen och boende i Karlstad med hela Världen som arbetsplats. Hon är en av Sveriges stjärnflorister och frilansar främst som Blomsterinspiratör, kursledare och föredragshållare. Hennes passion för blommor visar sig i alla uppdrag hon åtar sig och hon är en ständigt anlitad föreläsare och kreatör inom branschen för att inspirera florister runt om i världen.

Sara-Lisa är utbildad pedagog och var under 13 år programansvarig för en floristutbildning. 2018 mottog hon utmärkelsen ”Årets Florist i Sverige”, en mycket prestigefylld titel och hon är en uppskattad domare i Svenska domarkåren och även tävlingsarrangör. Tillsammans med sin kollega är hon upphovskvinna till en av Sveriges mest uppskattade och populära floristtävling ”Floramästerskapen”, den första och enda partävling inom yrket.

Vid två tillfällen har hon medverkat i designteamet för utsmyckningen av Nobelfesten. Våren 2023 vann hon, tillsammans med sin frilanskollega Heidi Mikkonen-Jacobsson, ”Årets balkong” på Nordiska trädgårdar, nordens största trädgårdsmässa.

Att få skapa med blommor är det hon brinner för men ännu mer brinner hon för att förmedla blomsterglädje och att göra tillvaron lite vackrare och gladare för andra människor.