Hanna & Rebecca

Trädgårdsliv

Hanna Schagerlöv och Rebecca Strömblad är duon som tillsammans driver en av Sveriges största trädgårdspodcast, Hanna & Rebeccas Trädgårdsliv. Sedan flera år tillbaka samtalar dem i podcasten där dem ger handfasta tips om odling, blommor och trädgård i största allmänhet.

2018 vann dem tävlingen ”årets balkong” och sedan dess har Hanna och Rebecca tillsammans flitigt föreläst kring trädgård och odling, skrivit i olika tidningar och även drivit varsin framgångsrik trädgårdsblogg.
Nu ser dem fram emot att komma till Karlstad och föreläsa för er under Sköna Gröna Trädgård!

Förhöj upplevelsen på dina uteplatser

I denna föreläsning berättar Hanna och Rebecca med utgångspunkt på hur du kan förhöja miljön och upplevelsen på dina uteplatser i trädgården! Handfasta råd för att uppnå en mysig och ombonad uteplats.
För hur ska man egentligen tänka när man inreder utomhus? Vilka material passar bäst och hur tänker man egentligen långsiktigt? Alla dessa frågor och många fler får svar i denna föreläsning där fokuset ligger på att skapa trivsamma utemiljöer som varar under många år och över alla säsonger.

Så bygger du upp en hållbar trädgård

I denna föreläsning ligger vikten på att skapa rum och olika växtzoner i trädgården! För hur gör man egentligen för att skapa en intressant och spännande trädgård? I denna föreläsning fokuserar Hanna och Rebecca på hur man skapar olika rum och växtzoner i trädgården utefter de förutsättningar som varje enskild trädgård har.
Att plantera rätt växt med rätt förutsättningar ger möjlighet att göra rätt från början. Medvetna val ger en hållbar trädgård över lång tid, såväl praktiskt som estetiskt.